David Baker Architects

Shotwell Garden Retreat


Slideshow | Details
Fullwidth image

The entry door from the courtyard. Image: Cesar Rubio

A studio apartment off a quiet private garden court with giant timber bamboo and outdoor dining area. Access is through a gate off the street and then down a secret passageway to the garden. Passageway has a mural by a local Mission artist.

Includes a kitchen with sink, refrigerator, and stove-top, but no freezer or oven. Bathroom with walk in shower. There is a Bosch clothes washer and dryer. Queen size bed with super comfortable SONOS mattress and down comforter in an alcove. Closet and bed with storage drawers custom made from sustainable bamboo. Radiant heated polished concrete floor.

 

The patio immediately outside. Image: Cesar Rubio

Fullwidth image

Image: Cesar Rubio

Looking back to the rear in 2016. Image: Cesar Rubio

Image: Cesar Rubio

Fullwidth image

The apartment is accessed from a gate on the street, down a passage to the entry off the walled courtyard.

The rear courtyard with the entry to the apartment on the lower level.

Google Neighborhood Map

The Mission has great attractions for the visitor. Culture, shopping, eating and drinking are all a short walk from 337 Shotwell.


View SHIFT Neighborhood in a larger map

The Shotwell Garden Apartment is part of the Shotwell Design Lab

project details

Category

All Projects, Custom Homes

​Location

San Francisco, California

Architect

David Baker Architects

Permalink

dbarchitect.com/ShotwellGardenApartment